Alavis 5 tbl 90

2 hodnocení
 
 
ALAVIS 5 vyživuje kloubní chrupavky, podporuje promazávací vlastnosti kloubní tekutiny, napomáhá při pohybových problémech u psů a koček.
Dostupnost Skladem
569 Kč    
Kód produktu 19299
Značka Alavis
Kategorie Vitamíny, léčiva
 

ALAVIS 5 obsahuje všechny důležité látky, které se v kloubech, pojivových tkáních a chrupavce běžně vyskytují a umožňuje tak komplexní péči o pohybový aparát.

Účinné látky obsažené v přípravku ALAVIS 5:
Glukosamin sulfát, Chondroitin sulfát, MSM, Kyselina hyaluronová, Kolagen II. typu

Glukosamin sulfát – VYŽIVUJE
Glukosamin hraje významnou roli v metabolismu chrupavky. Stimuluje buňky chrupavky (chondrocyty) k syntéze proteoglykanů (základních stavebních složek chrupavky) a je hlavním substrátem pro jejich vznik. Glukosamin je aktivně přijímán chrupavkou. Podávání glukosaminu zpomaluje rozvoj už vzniklých degenerativních změn chrupavky.

Chondroitin sulfát – VYŽIVUJE
Chondroitin sulfát Je důležitou součástí kloubní chrupavky. Váže velké množství vody, čímž hydratuje chrupavku, podporuje vznik proteoglykanů a redukuje kolagenolytickou aktivitu. Podávání chondroitinu vede ke zpomalení destruktivních změn chrupavky, mírní bolesti kloubů, zlepšuje pohyblivost a mírní i průběh zánětu kloubu.

MSM – PŮSOBÍ PROTIZÁNĚTLIVĚ
Látka MSM látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organizmu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce.

Kyselina hyaluronová – LUBRIKUJE
Kyselina hyaluronová se nachází především v pojivových tkáních, kde tvoří hlavní součást kloubní synoviální tekutiny. Čím vyšší je koncentrace kyseliny, tím lepší jsou viskoelastické vlastnosti chrupavky a dochází k jejich lepší výživě. Její podávání normalizuje vlastnosti kloubní synoviální tekutiny, působí proti degeneraci chrupavky a obnovuje její původní vlastnosti.

Kolagen II. typu – OBNOVUJE
Kolagen II. typu je hlavní bílkovinou kloubní elastické chrupavky, kde zabezpečuje její pevnost, pružnost a odolnost. Kolagen obsažený v přípravku ALAVIS™ 5 je hydrolyzovaný, což znamená, že je enzymaticky štěpen na menší částice, které se v zažívacím traktu lépe vstřebávají a jsou tudíž mnohem lépe využitelné pro stavbu a obnovu poškozené chrupavky. Nedostatek kolagenu v kloubu a chrupavce vede k poruchám hybnosti a postupným degenerativním změnám. Kolagen zabezpečuje pevnost a pružnost pojivových tkání.

Složení:

Obsah účinných látek v jedné tabletě:
Glukosamin sulfát – 500 mg
Chondroitin sulfát – 200 mg
Methylsulfonyl­methan – 200 mg
Kolagen II. Typu – 60 mg
Kyselina hyaluronová – 18 mg

Pomocné látky: mikrokrystalická celulóza, sterean hořečnatý, uhličitan vápenatý, kyselina stearová, oxid křemičitý

Podání a dávkování:

ALAVIS 5 doporučujeme podávat:
• psům a kočkám s kloubními obtížemi (zejména starší zvířata či při poúrazových stavech)
• štěňatům velkých a obřích plemen během vývoje
• sportovním a pracovním psům všech věkových kategorií jako jsou 
• služební psi
• dostihoví psi
• saňoví psi
• psi trénující agility, pulling, dog trekking, fly-ball, tanec se psem atd.

Hmotnost psa, kočky:

Iniciační dávka (prvních 14 dní užívání) denně

Udržovací dávka (pokračovací) denně

1 – 5 kg

1/2 – 1 tablety

1/4 – 1/2 tablety

5 – 10 kg

1 – 2 tablety

1/2 – 1 tableta

10 – 15 kg

2 – 3 tablety

1 – 1,5 tablety

15 – 25 kg

3 – 4 tablety

1,5 – 2 tablety

25 – 45 kg

4 – 5 tablet

2 – 2,5 tablety

45 a více kg

5 – 6 tablet

2,5 – 3 tablety

Způsob použití: Tablety se podávají denně dle doporučeného dávkování přímo do tlamy nebo s kouskem potravy, event. rozdrcené do krmiva. Přípravek zvířata obvykle přijímají bez problémů.

Délka užívání: Přípravek podávejte optimálně tři měsíce, potom udělejte 1 – 3 měsíce pauzu a přípravek opět nasaďte.

 

Upozornění: Přípravek je možné podávat s krmivy obsahujícími chondroprotektivní látky. Pozitivní účinek se tak zvýší.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.